piatok, 29.3.2024, 11:35 h

facebook facebook



20 rokov vysielania TV PEZINOK

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Na Cajle sa budujú priechody pre chodcov

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Čas na podávanie žiadostí o dotácie s blíži

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Celomestská likvidácia odpadu z domácností

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h

1
2
3
4

ONE DAY JAZZ FESTIVAL 2018

Obľúbený One Day Jazz Festival potrvá od 13. júna do 13. júla a odohrá sa počas šiestich júnových dní v Bratislave, v Žiline, Banskej Štiavnici a na Donovaloch. Na záver sa vráti na jeden deň v júli do Bratislavy. Tento rok oslávi etablovaný hudobný festival okrúhle desiate narodeniny.

Veľká urban jazz-soulová párty

Donovaly (23.6.), Bratislava (24.6.) a Žilina (25.6.) zažijú v rámci One Day Jazz Festivalu hudobnú smršť v podaní headlinera všetkých troch večerov - fenomenálneho amerického bubeníka Chrisa Davea, ktorý sa so svojím projektom Drumhedz na One Day Jazz Festival vráti po štyroch rokoch. Novinkou v line-upe bratislavského večera v Ateliéri Babylon (24.6.) je True Crew Project, zoskupenie v zložení Eugen Vizváry (klávesy), Michal Bugala (gitara), Richard Csino (basgitara), Dávid Hodek (bicie) a Martin Valihora (bicie). Spoločne s True Crew Project sa predstaví prvá dáma slovenského soulu Anita Soul a ako hosť vystúpi tiež najvýraznejšia osobnosť slovenskej hip-hopovej scény: „Zaujímavosťou tohtoročného festivalu bude, že vystúpi aj Patrik Rytmus Vrbovský ako súčasť True Crew Project. Predstaví sa tak v novom kontexte, vo fúzii jazzu a hip-hopu - žánrov, ktoré majú korene v Amerike, kde majú k sebe veľmi blízko. Hip-hop a jazz sa celosvetovo navzájom medzi sebou ovplyvňujú, a v minulosti vzniklo medzi nimi veľa spoluprác. Patrik bude na našom festivale zástupcom hip-hopového elementu v tejto fúzii,“ vysvetľuje riaditeľ festivalu Martin Valihora, ktorý v minulosti sedel za bicími práve aj na Rytmusovom turné s Kontrafaktom. Ako Martin Valihora dodáva, spomínaný koncept urban jazz-soulovej párty v rámci tejto edície One Day Jazz Festivalu prenesie z Bratislavy aj na Donovaly, kde sa 23. júna predstaví Chris Dave s projektom Drumhedz aTrue Crew Project sAnitou Soul. Návštevníci One Day Jazz Festivalu v Žiline sa 25. júna okrem Chrisa Davea a jeho projektu Drumhedz môžu tešiť ešte na jedno veľké prekvapenie. Do festivalového programu pre Žilinu totiž pribudlo slobodné stretnutie štyroch inštrumentalistov, ktorí patria medzi najvýraznejšie osobnosti domácej hudobnej scény. Pozvanie riaditeľa festivalu do Mestského divadla v Žiline prijali Andrej Šeban, Oskar Rózsa a Eugen Vizváry, ktorí si tu zahrajú špeciálny koncert spoločne s ním. „Kvartet sa stretne v tejto výnimočnej zostave Eugen Vizváry (klávesy) – Andrej Šeban (gitara) – Oskar Rózsa (basgitara) – Martin Valihora (bicie) jedine v Žiline. Som rád, že aj našim priaznivcom mimo hlavného mesta môžeme sprostredkovať takýto naozaj jedinečný hudobný okamih a zážitok,“ objasňuje Martin Valihora.

Letná edícia festivalu vyvrcholí na nádvorí Eurovea veľkým koncertom českých a slovenských jazzových osobností 100 rokov CZ/SK JAZZ, pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa a pamiatky Jozefa Doda Šošoku. Predstavia sa Emil Viklický & Miroslav Vitouš vo featuringu s Martinom Valihorom. V rámci koncertu Tribute to Jozef Dodo Šošoka zahrajú Ondrej Krajňák, Gabriel Jonáš, Tomáš Baroš, Juraj Griglák, Jozef Brisuda, Michal Bugala, Peter Solárik, Martin Valihora a Dávid Hodek. V ten istý - posledný festivalový deň sa predstaví tiež SK Bass Legacy Project Aaron Hodek a Juraj Griglák vo featuringu s Eugenom Vizvárym, Tomášom Gajlíkom, Michalom Bugalom, Dávidom Hodekom a Martinom Valihorom.

Kompletný program festivalu: www.onedayjazz.sk/117/program.html

Vstupenky v sieti Ticketportal: www.ticketportal.sk/Event/ONE_DAY_JAZZ_FESTIVAL_2018

Viac info: www.onedayjazz.sk | www.facebook.com/onedayjazzfestival

RADI PORADÍME

Dan Brown
Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“.

Magdaléna Pirožeková
Ženy týrané svojím okolím aj najbližšou rodinou sa snažia skryť domáce násilie pred vonkajším svetom. Monika je jednou z nich. Raz si však povedala DOSŤ!

Steven Levy
Chcete pochopit, jaké tajemství stojí za úspěchem společnosti Google? Odpovědí je tato kniha známého amerického novináře a odborníka na informační technologie a kyperprostor.

Yuval Noah Harari
„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“ 
V knihe Sapiens: Stručná história ľudstva jej autor, nazývaný aj vizionársky historik...

Jaroslava Kuchtová
Piatak Maťo by bol najšťastnejší chlapec na svete, keby ho rodičia boli vzali so sebou na misiu do Afriky. Lenže oni ho nevzali! Nechali ho doma u starkej, a tak začína chodiť do novej školy.

Kamil Peteraj
Bol raz jeden hrad zo šľahačky, biely a sladký a bývala v ňom šľahačková princezná. Raz, keď dorástla, usporiadali na zámku oslavu, na ktorú prišli pytači z celého sveta.

Miro Jaroš
Milé deti, mám veľkú radosť, že ste také šikovné a že sme sa už veľa vecí spolu stihli naučiť. Ani tentoraz to nebude inak. V tejto knihe budeme spolu oslavovať narodeniny.

Jan Lebeda
Vo svojich nových dobrodružstvách sa škriatok Medovníček stará nielen o včeličky, ale pomáha každému, kto to potrebuje. Asistuje pri bežeckých pretekoch slimákov, vylieči včeličke krídelko