nedeľa, 28.4.2024, 9:37 h

facebook facebook



20 rokov vysielania TV PEZINOK

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Na Cajle sa budujú priechody pre chodcov

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Čas na podávanie žiadostí o dotácie s blíži

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Celomestská likvidácia odpadu z domácností

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h

1
2
3
4

ŠPORTOVÁ POCHODEŇ SUMMERNBEACH RUDAVA 2009 V PEZINKU VO ŠTVRTOK 15.00 H

Už od soboty putuje cez celé Slovensko športová pochodeň, ktorú pripravili organizátori letného festivalu Summerbeach Rudava. Spojenie športu a kultúry (pochodeň nesie vždy kapela, ktorá tento rok hrá na letnom festivale Rudeava) sa deje prostredníctvom pochodne, ktorú zapožičal olympijský víťaz Jozef Pribilinec.
Program v Pezinku:
23.7. 13:45 Kamenny mlyn Trnava -- Pezinok železnica Športový klub
Auto-moto klub zo Senca
23.7. 15:00 Pezinok - železnica OZ - Stolnotenisový klub
23.7. 15:10 Pezinok - námestie - Klub orientačného behu Sokol
23.7. 15:20 Pezinok - obchodné centrum - Mládežnícky basketbalový klub
23.7. 15:30 Pezinok - kruhový objazd na Holubyho - kapela FEELME
23.7. 16:00 z parku vyrážajú s pochodňou do Bratislavy členovia Renault Classic Club

Súčasťou odovzdania pochodne v Zámockom parku bude od 15.30 spomienka na tragickú udalosť na festivale POHODA 2009. Ohňom z pochodne zapálime sviečky za obeť nešťastia a za skoré uzdravenie všetkých zranených.
 

ŠPORTOVÁ POCHODEŇ 2009
Projekt života a radosti z neho
18.7. - 24.7.2009

Športová pochodeň je symbol viery v to lepšie v nás, poctou životu a schopnosti čeliť ťažkým veciam. Oheň tejto pochodne poputuje z hôr na nížiny Slovenska, dotknú sa ho stovky rúk i sŕdc ľudí, ktorí chcú naplno žiť a tešiť sa zo života, športu a kultúrnosti.

Na nesení Športovej pochodne sa zúčastnia mnohé športové kluby, občianske združenia i profesionáli, organizácie i osobnosti kultúrneho a spoločenského života na Slovensku. Športovú pochodeň nám zapožičal chodec, pán Jozef Pribilinec, ktorý vlastní pochodeň poslednej Olympiády v Pekingu, pretože ako jediný športovec zo Slovenska sa podieľal na jej nesení svetom. Dlhá cesta našej Športovej pochodne začne 18. 7. o 9:00 na najvyššom mieste našej krajiny na hore Gerlach. Postupne prejde pochodeň veľkou časťou Slovenska, cez mnohé mestá i malé mestečká, cesty i chodníky, lúky, pohoria i rieky, zostúpi z vysokých nadmorských výšok do nízkych. Cieľom jej týždennej púte je jedno z najnižšie položených miest Slovenska, Malé Leváre - dejisko 13. ročníka festivalu Summerbeach Rudava 2009.

Športová pochodeň sa nebude prenášať len pešo a behom, ale bude sa viezť na bicykli aj kolieskových korčuliach, na motorkách, autách aj lietadle a dokonca poletí v balóne. Na jej počesť sa budú konať koncerty, súťaže i exhibície. Sledujte www.rudava.sk a dozviete sa aktuálne informácie o pohybe Športovej Pochodne. Budeme veľmi radi, keď všetkých, ktorí túto veľkú myšlienku realizujú, prídete podporiť v mieste vášho bydliska alebo tam, kde vás niečo zaujme. Pretože my veríme, že „ Na každom z nás záleží.“ A snáď sa nám podarí rozniesť svetlo života, nadšenie zo športu a stretávania sa medzi ľudí.

RADI PORADÍME

Dan Brown
Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“.

Magdaléna Pirožeková
Ženy týrané svojím okolím aj najbližšou rodinou sa snažia skryť domáce násilie pred vonkajším svetom. Monika je jednou z nich. Raz si však povedala DOSŤ!

Steven Levy
Chcete pochopit, jaké tajemství stojí za úspěchem společnosti Google? Odpovědí je tato kniha známého amerického novináře a odborníka na informační technologie a kyperprostor.

Yuval Noah Harari
„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“ 
V knihe Sapiens: Stručná história ľudstva jej autor, nazývaný aj vizionársky historik...

Jaroslava Kuchtová
Piatak Maťo by bol najšťastnejší chlapec na svete, keby ho rodičia boli vzali so sebou na misiu do Afriky. Lenže oni ho nevzali! Nechali ho doma u starkej, a tak začína chodiť do novej školy.

Kamil Peteraj
Bol raz jeden hrad zo šľahačky, biely a sladký a bývala v ňom šľahačková princezná. Raz, keď dorástla, usporiadali na zámku oslavu, na ktorú prišli pytači z celého sveta.

Miro Jaroš
Milé deti, mám veľkú radosť, že ste také šikovné a že sme sa už veľa vecí spolu stihli naučiť. Ani tentoraz to nebude inak. V tejto knihe budeme spolu oslavovať narodeniny.

Jan Lebeda
Vo svojich nových dobrodružstvách sa škriatok Medovníček stará nielen o včeličky, ale pomáha každému, kto to potrebuje. Asistuje pri bežeckých pretekoch slimákov, vylieči včeličke krídelko