pondelok, 29.4.2024, 5:45 h

facebook facebook



20 rokov vysielania TV PEZINOK

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Na Cajle sa budujú priechody pre chodcov

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Čas na podávanie žiadostí o dotácie s blíži

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Celomestská likvidácia odpadu z domácností

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h

1
2
3
4

UB 40 UŽ POZAJTRA V BRATISLAVE

Svetové reggae má značku UB 40, v Bratislave sa predstaví už túto stredu a vy môžete byť pri tom! Túto legendárnu formáciu, ktorá je na hudobnej scéne nepretržite 30 rokov, privedie do Bratislavy najstarší člen, gitarista a spevák Robin Campbell (1954). Všetci muzikanti sú z Birminghamu, poznajú sa zo školy aj z hudobných klubov, s Robinom prichádzajú jeho mladší brat Duncan, basový gitarista Earl Falconer (1957), hráč na bicie James Brown (1957), hráči na dychové nástroje Astro (1957) a Brian Travers (1959), perkusista Norman Hassan (1958). Od minulého roku spieva s nimi aj Maxi Priest (1961), on jediný je rodákom z Londýna. Skupina má príchod do Bratislavy naplánovaný už deň vopred , takže je dosť možné, že ich v utorok večer stretnete v historickom centre nášho hlavného mesta...

Formácia UB 40 vznikla v anglickom Birminghame počas roku 1978, prvýkrát koncertovala v miestnom hudobnom klube na konci februára 1979. Ich hudobný štýl bol kombináciou reggae, rocku, ska a new wave. Nestáva sa často, aby hneď debutový album priniesol kapele úspech, ich Singing Off zo septembra 1980 sa dostal na druhé miesto a vyniesol im platinovú platňu. Ešte väčší úspech im priniesol album Labour Of Love zo septembra 1983, ktorý sa dostal na prvé miesto, podobne ako album Promises and Lies o desať rokov neskôr.

V TOP 30 britského rebríčka mali doposiaľ 35 skladieb, štyri z nich na čele rebríčka, Red Red Wine, I Got You Babe, I Can't Help Falling In Love With You a Baby Come Back. Spolu s ďalšími hitmi, medzi nimi Here I Am, Kingston Town či I'll Be Your Baby Tonight zaznejú v stredu večer 28.okróbra z pódia bratislavského PKO. Campbellovci pridajú aj ďalšie, ktoré vyšli tento rok na aktuálnom kompilačnom albume Love Songs.

UB 40 sú ďalšími z radu úspešných kapiel, ktoré šíria slávu mesta v ktorom vznikli, teda v Birminghame. Pred nimi to boli Spencer Davis Group, Black Sabbath, Moody Blues, Electric Light Orchestra, Duran Duran, Dexys Midnight Runners či metaloví Judas Priest.

Pódium bratislavského PKO bude v stredu 28.októbra „zahrievať“ ako predkapela skupina Polemic. Legendárnu kapelu UB 40 prináša do Bratislavy agentúra Duna, vstupenky v predajnej sieti Ticketporal v predpredaji stoja 30 euro, v deň koncertu pridáte o 5 euro viac.




RADI PORADÍME

Dan Brown
Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“.

Magdaléna Pirožeková
Ženy týrané svojím okolím aj najbližšou rodinou sa snažia skryť domáce násilie pred vonkajším svetom. Monika je jednou z nich. Raz si však povedala DOSŤ!

Steven Levy
Chcete pochopit, jaké tajemství stojí za úspěchem společnosti Google? Odpovědí je tato kniha známého amerického novináře a odborníka na informační technologie a kyperprostor.

Yuval Noah Harari
„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“ 
V knihe Sapiens: Stručná história ľudstva jej autor, nazývaný aj vizionársky historik...

Jaroslava Kuchtová
Piatak Maťo by bol najšťastnejší chlapec na svete, keby ho rodičia boli vzali so sebou na misiu do Afriky. Lenže oni ho nevzali! Nechali ho doma u starkej, a tak začína chodiť do novej školy.

Kamil Peteraj
Bol raz jeden hrad zo šľahačky, biely a sladký a bývala v ňom šľahačková princezná. Raz, keď dorástla, usporiadali na zámku oslavu, na ktorú prišli pytači z celého sveta.

Miro Jaroš
Milé deti, mám veľkú radosť, že ste také šikovné a že sme sa už veľa vecí spolu stihli naučiť. Ani tentoraz to nebude inak. V tejto knihe budeme spolu oslavovať narodeniny.

Jan Lebeda
Vo svojich nových dobrodružstvách sa škriatok Medovníček stará nielen o včeličky, ale pomáha každému, kto to potrebuje. Asistuje pri bežeckých pretekoch slimákov, vylieči včeličke krídelko