streda, 15.5.2024, 12:25 h

facebook facebook



20 rokov vysielania TV PEZINOK

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Na Cajle sa budujú priechody pre chodcov

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Čas na podávanie žiadostí o dotácie s blíži

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Celomestská likvidácia odpadu z domácností

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h

1
2
3
4

PLAY OFF MALOKARPATSKEJ HOKEJBALOVEJ LIGY 2016/2017

Do vyraďovacích bojov MHL-Pezinok postúpilo po odohraní základnej časti prvých 8 najlepších celkov a to víťaz základnej časti Watberg Senec, HC Chilli, Haliganda Pezinok, Diabli Réca, Vitamíny Pezinok „B“ Draci Pezinok, Jokerit Pezinok a nakoniec aj Vitamíny Pezinok „A“. Jednotlivé poradie po základnej časti určilo dané ¼-finálové dvojice, kde sa hralo na 2 víťazné zápasy.

¼-finále

Prvú dvojicu vytvoril senecký Watberg a Vitamíny Pezinok „A“. Favorit bol jasný a svoje postavenie Senčania potvrdili po výsledkoch 4:0 a 9:3 a postúpili tak hladko do semifinále. Súboj dvoch pezinských celkov priniesol zápasy medzi HC Chilli a Jokeritom, kde svoju dominanciu potvrdil minuloročný obhajca HC Chilli, ktorý po výhrach 13:2 a 6:1 ďalej do 2.kola play off. Zápas medzi Haligandou Pezinok a Drakmi Pezinok priniesol najvyrovnanejšie ¼-finále. Favoritom bola Haliganda, ktorá vyhrala prvý zápas 4:2, v druhom meraní síl však nestačila a podľahla 4:10. Rozhodujúci duel priniesol vyrovnanú partiu a rozhodlo sa až v závere a po výsledku 4-2 sa tešili Draci z postupu ďalej. Poslednú dvojicu vytvorili Vitamíny B s Diablami z Rece, kde boli úspešnejší Recania, keď postúpili medzi štvorku najlepších po výsledkoch 3:1 a 4:0.

½-finále

Semifinálové dvojice tvorili Senčania s Drakmi a HC Chilli s Diablami Reca. Watbeg Senec v oboch zápasoch potvrdil s Drakmi svoju kvalitu, hoci v prvom meraní síl sa Pezinčania držali až do konca, keď inkasovali 2g. Druhý zápas však už priniesol dominanciu Senčanov a postúpili po výhrach 4:1, 8:0 do finále 3x za sebou odkedy pôsobia v Pezinku. HC Chilli s Diabli Reca odohrali dva kvalitné vyrovnané zápasy, kde rozhodovali detaily a výkony brankárov. Po výsledkoch 8:4 a 5:3 postúpili hráči z HC Chilli.

Zápas o bronz

V súboji o 3.miesto sa zopakoval rovnaký scenár ako minulý rok, kde sa stretli Diabli Reca (4) a Draci Pezinok (6). V zápase bohatom na góly a atraktívnom pre diváka sa znova tešili hráči pezinských Drakov, ktorí zvládli lepšie samotnú koncovku zápasu a po výhre 6-5 sa tešili z bronzu a obhájili tak minuloročné 3. miesto.

FINÁLOVÁ SÉRIA

MAJSTROM LIGY SA STAL WATBERG SENEC

WATBERG SENEC (1)– HC CHILLI (2)  3-1 na zápasy (13:2, 2:3, 6:3, 9:5)

Po roku sa znova zopakovala finálová séria s rovnakým obsadením - Súboj Pezinčanov a Senčanov. Prvý zápas priniesol zo začiatku vyrovnaný hokejbal so šancami na oboch stranách, hlavne Pezinčania 2x trafili do tyčky a spálili ďalšie dve príležitosti a ako sa neskôr ukázalo ich to aj nakoniec mrzelo. Watberg behom krátkeho dejstva strelil 5 gólov (z toho 3g Chilli si dalo vlastné) a prevzal taktovku celého zápasu do svojich rúk, pohodlne si šiel za víťazstvom a padalo mu všetko do brány. Bolo to vidieť aj na konečnom skóre 13:2 v prospech nich. Senčania sa tak ujali vo finále vedenia. Druhý zápas sa už niesol v inom duchu, aj čo sa týka výsledku. Od úvodného buly sa HC Chilli odhodlali k aktívnemu behavému hokejbalu, napádali súpera čo im v prvej tretine vynieslo zo začiatku vedenie 2-0. Watberg síce znížil do konca tretiny, ale v prostrednej časti znova Pezinčania odskočili na rozdiel dvoch gólov 3-1. Hral sa kvalitný hokejbal, tvrdé súboje, množstvo šancí na oboch stranách a vyrovnanejší priebeh zápasu ako v prvom dueli. Watbergu sa podarilo už len na začiatku tretej tretiny len skorigovať výsledok a tak po výhre 3-2 HC Chilli vyrovnalo stav finále na 1-1. Tretí duel priniesol znova víťazstvo pre seneckých hráčov, ktorý v ňom zvíťazili 6-3, keď si ustrážili svoj náskok a mali matchball pred 4-tým súbojom. Rolu favorita Watberg potvrdil aj tam, keď sa rýchlo ujal vedenia 2-0, lenže Chilli sa nevzdávalo a dokázalo vyrovnať na 2-2. Chlieb sa lámal v zápase v prostrednej časti hry, keď sa Pezinčanom nepodarilo otočiť stav vo svoj prospech, hoci malo na to viacero príležitostí a platilo nedáš dostaneš. Watberg do konca 2. tretiny pridal 3 góly a do záverečného dejstva šiel za stavu 5-2. Posledná tretina bola gólovo bohatá, padlo spolu 7 gólov, Chilli sa snažilo a doťahovalo ale nestačilo to a nakoniec v závere dostali ďalšie góly a po výsledku 9-5 pre Watberg, mohli tak Senčania zdvihnúť trofej majstrov nad svoje hlavy. Watberg vyhral zaslúžene 3-1 na zápasy a vrátil prehru z minulého roka súperovi. Sláva víťazom a česť porazeným.

Individuálne štatistiky po základnej časti:

Najlepší strelec – Cena pomenovaná po Miroslavovi Krupanovi:

Michal GAGO – Haliganda Pezinok 64 gólov

Najlepší nahrávač – Cena pomenovaná po Radovanovi Vašíkovi              

Mário ŠEMETKA (HC Chilli) – 56 asistencií

Najlepší brankár – Cena pomenovaná po Romanovi Sekerešovi                  

Adrián NOGÉLY (Watberg Senec)

Najlepší hráč do 18 rokov:      

  • Vladimír MAŤUS (Vitamíny Pezinok A)
  • Viliam LAKATOŠ (Diabli Reca)

Najlepší hráč nad 40 rokov:     

  • Peter BAĎURA (Vitamíny Pezinok A)
  • Miroslav KRUPAN (Bulldogs)

Najproduktívnejší hráč:          Michal GAGO – Haliganda Pezinok 64g + 41a = 105b

Najlepší rozhodca:  Roman PAŠEK

KONEČNÁ TABUĽKA v ročníku  2016/17

  1. WATBERG SENEC
  2. HC CHILLI
  3. DRACI PEZINOK
  4. Diabli Reca
  5. Haliganda Pezinok
  6. Vitamíny Pezinok B
  7. Jokerit Pezinok
  8. Vitamíny Pezinok A
  9. ŠHbK Račištorf
  10. Hurons Budmerice
  11. HBK Panteri Budmerice
  12. Carpathians Pezinok
  13. Buldogs
  14. HC Frodo

RADI PORADÍME

Dan Brown
Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“.

Magdaléna Pirožeková
Ženy týrané svojím okolím aj najbližšou rodinou sa snažia skryť domáce násilie pred vonkajším svetom. Monika je jednou z nich. Raz si však povedala DOSŤ!

Steven Levy
Chcete pochopit, jaké tajemství stojí za úspěchem společnosti Google? Odpovědí je tato kniha známého amerického novináře a odborníka na informační technologie a kyperprostor.

Yuval Noah Harari
„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“ 
V knihe Sapiens: Stručná história ľudstva jej autor, nazývaný aj vizionársky historik...

Jaroslava Kuchtová
Piatak Maťo by bol najšťastnejší chlapec na svete, keby ho rodičia boli vzali so sebou na misiu do Afriky. Lenže oni ho nevzali! Nechali ho doma u starkej, a tak začína chodiť do novej školy.

Kamil Peteraj
Bol raz jeden hrad zo šľahačky, biely a sladký a bývala v ňom šľahačková princezná. Raz, keď dorástla, usporiadali na zámku oslavu, na ktorú prišli pytači z celého sveta.

Miro Jaroš
Milé deti, mám veľkú radosť, že ste také šikovné a že sme sa už veľa vecí spolu stihli naučiť. Ani tentoraz to nebude inak. V tejto knihe budeme spolu oslavovať narodeniny.

Jan Lebeda
Vo svojich nových dobrodružstvách sa škriatok Medovníček stará nielen o včeličky, ale pomáha každému, kto to potrebuje. Asistuje pri bežeckých pretekoch slimákov, vylieči včeličke krídelko