sobota, 20.4.2024, 9:28 h

facebook facebook



20 rokov vysielania TV PEZINOK

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Na Cajle sa budujú priechody pre chodcov

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Čas na podávanie žiadostí o dotácie s blíži

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h


Celomestská likvidácia odpadu z domácností

RELÁCIA TÝŽDEŇ
premiéra 15. 10. 2018, 18.00 h

1
2
3
4

VÍŤAZOM MALOKARPATSKEJ HOKEJBALOVEJ LIGY SA STAL WATBERG SENEC

Po odohratí zápasov základnej časti, nasledovalo 1. kolo PLAY OFF. Medzi osmičku najlepších sa dostali víťaz základnej časti a obhajca titulu Watberg Senec, Haliganda Pezinok, Diabli Reca, Draci Pezinok, HC Chilli, Warriors, HC Orly Modra a Savages Petržalka. Liga sa skvalitnila pribudli nové mužstvá, ktoré potvrdili svoju kvalitu a oprávnene sú vo vyraďovacích bojoch (HC Orly Modra, Savages Petržalka prišli zo Seneckej ligy a Warriors, ktorí dávnejšie pôsobili v lige). ¼-finále sa hralo na 2 víťazné zápasy.

¼-finále

Obhajca titulu senecký Watberg sa stretol s nováčikom ligy petržalským Savages, s ktorým si poradil v dvoch zápasoch 3:2 a 7:1. Kým v prvom to bolo vyrovnané do konca, v druhom bez problémov Senčania potvrdili svoju dominanciu a stali sa tak prvými semifinalistami. O druhom postupujúcom sa rozhodlo v zápase medzi Haligandou Pezinok a modranskými Orlami. Oba zápasy boli v plnej réžii Haligandy a po výhrach 9:1 a 10:2 bez problémov postúpili po dvoch rokoch do semifinále. Tretiu dvojicu tvorili Diabli z Rece a Warriori. Táto séria bola najvyrovnanejšia. V prvom zápase sa tešili po výhre na trestné strieľania Warriori, naopak druhý zápas bol plne v réžii Rečanov. Rozhodujúci tretí duel vyšiel lepšie Diablom, keď dokázali zvíťaziť a po výsledkoch 5:6sn, 8:2 a 5:1 postúpili do semifinále. Vyrovnaný duel sa očakával medzi pezinskými mužstvami Drakmi a HC Chilli, lenže neplatilo to hlavne v prvom duely kedy Draci jednoznačne vyhrali 9:4. Chilli sa nepodarilo tešiť ani v druhom zápase, hoci bol vyrovnaný a po výsledku 1-3 vypadli z bojov o medaile a z postupu sa tak tešili Draci Pezinok.

½-finále

Prvý duel medzi Watbergom a Drakmi priniesol vyrovnaný zápas, kde dominovali brankári, ale nakoniec misky váh na svoju stranu priklonili Senčania, ktorí vyhrali 4-1. Druhý zápas sa niesol od začiatku v plnej réžii Senčanov, keď zvíťazili jasne a s prehľadom 14-3 a postúpili tak do finále. Druhú dvojicu tvorili Réčania s Haligandou a zápas to bol ako remeň, plný zvratov. Úvod vyšiel lepšie Pezinčanom, keď viedli 3-0 a 4-2, ale Diabli zabojovali a na začiatku 3.tretiny otočili na 5-4. Lenže Haliganda neskladala zbrane a otočila znova vo svoj prospech na 7-5. To však nebolo všetko, Reca silným finišom tromi gólmi priklonila víťazstvo na svoju stranu a po výhre 8-7 sa tak ujala vedenia v sérii. Druhý a tretí zápas však už mali pevne v rukách Pezinčania a po výhrach 11-3 a 7-2 postúpili po troch rokoch do finále.

FINÁLE:

WATBERG SENEC (1) – HALIGANDA PEZINOK (2) 6-7sn; 7-4, 3-6, 5-4pp a 8-3 – konečný stav série: 3-2

Obhajca titulu Senčania v prvom zápase sa ujali rýchlo vedenia 2-0, ale potom prestali hrať, iniciatívy sa chytili Pezinčania a otočili stav vo svoj prospech na 4-2. Prakticky do konca zápasu si udržiavali náskok, lenže sa im ho nepodarilo udržať. 30 sekúnd do konca mala možnosť Haliganda dať pri power play do prázdnej brány na 7-5, lenže nedali a z protiútoku Watberg vyrovnal na 6-6. Išlo sa do predĺženia, v ktorom sa nerozhodlo a tak šli na rad samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejšími Pezinčania (Kern rozhodujúci nájazd) a ujali sa tak vedenia v sérii. Druhý zápas sa niesol v podobnom duchu, hral sa vynikajúci hokejbal z oboch strán, útočný pre oko diváka. Znova padlo veľa gólov. Pezinčania ťažili hlavne zo spolupráce prvého útoku a disponovaným kanonierom Tomášom Gašparikom, ktorý svoje kvality dokazoval počas celej ligy a aj vo finále sa na neho mohli spoľahnúť. Lenže Watberg sa nevzdával, bojoval a podarilo sa mu vyrovnaný zápas dotiahnuť do víťazného konca vo svoj prospech, keď rozhodli v samom závere a vyhrali 7-4. Treté zápas znova sa vyvíjal lepšie pre Haligandu, keď už v úvode si vypracoval 3 gólový náskok a ten si udržal až do konca stretnutia. Pezinčania podali výborný výkon, podporený kolektívnou hrou a skvelým brankárom a vypracovali si tak matchball. Štvrtý zápas bol od začiatku vyrovnaný, vedenia sa ujala Haliganda a to 1-0 a 2-1, keď sa znova presadil kanonier T. Gašparik, lenže Watbergu sa podarilo zápas postupne otočiť vo svoj prospech 3-2 a 4-3. Posledné dejstvo Pezinčania nezabalili tvrdo bojovali a to im prinieslo vyrovnávajúci gól na 4-4. Hral sa otvorený hokejbal na oboch stranách, brankári sa prekonávali, zvonili tyčky, ale gól už do konca riadnej hracej doby nepadol, hoci 14s pred koncom Haliganda mohla rozhodnúť a sa radovať, lenže platilo do bodky nedáš dostaneš. V predĺžení Watberg využil presilovku Thronom 5-4 a tak si Senčania vynútili posledný rozhodujúci piaty duel. V ňom síce bolo ešte v úvode vyrovnaná partia a stav 2-2, ale potom Senčania prepli na vyšší level, získali 3-gólový náskok a po celkovom výsledku 8-3 sa stali majstrami ligy WATBERG SENEC a obhájili minuloročný titul MHL Pezinok.

Zápas o 3. miesto

DIABLI RECA (3) – DRACI PEZINOK (4) 3-4 sn

Individuálne štatistiky po základnej časti MHbL Pezinok

Najlepší strelec – Cena pomenovaná po Miroslavovi Krupanovi: Tomáš GAŠPARIK (Haliganda Pezinok) – 123 gólov

Najužitočnejší hráč ligy Tomáš GAŠPARIK (Haliganda Pezinok)

Najlepší brankár – Cena pomenovaná po Romanovi Sekerešovi Adrián NOGELY (Watberg Senec)

Najlepší hráč do U18 rokov: Vladimír MAŤUS (Vitamíny Pezinok A), Viliam LAKATOŠ (Diabli Reca)

Najlepší hráč nad 40 rokov: Roman GRUS (Vitamíny Pezinok A), Boris BOJKO (Buldogs)

Najlepší rozhodca: Roman PAŠEK

Najlepší hráči do U16 v slovenskej extralige Lukáš ŠOKA, Lukáš BAKSA

Cena predsedu MHL Pezinok

Jozef Sandtner – za dlhoročnú aktívnu činnosť v prospech hokejbalu

Mikuláš Feder – za podporu rozvoja mládeže

In memoriam - Pavol Husár

KONEČNÁ TABUĽKA v ročníku 2016/17

1. miesto: Watberg Senec

2. miesto: Haliganda Pezinok

3. miesto: Draci Pezinok

4. miesto: Diabli Reca

5. miesto: HC Chilli

6. miesto: Warriors

7. miesto: HC Orly Modra

8. miesto: Savages Petržalka

9. miesto: Jokerit Pezinok

10. miesto: Pavúci Pezinok

11. miesto: Vitamíny Pezinok A

12. miesto: HBK Panteri Budmerice

13. miesto: Buldogs

14. miesto: CSKA Senec

15. miesto: Vitamíny Pezinok B

RADI PORADÍME

Dan Brown
Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“.

Magdaléna Pirožeková
Ženy týrané svojím okolím aj najbližšou rodinou sa snažia skryť domáce násilie pred vonkajším svetom. Monika je jednou z nich. Raz si však povedala DOSŤ!

Steven Levy
Chcete pochopit, jaké tajemství stojí za úspěchem společnosti Google? Odpovědí je tato kniha známého amerického novináře a odborníka na informační technologie a kyperprostor.

Yuval Noah Harari
„Pred 100 000 rokmi obývalo Zem najmenej šesť ľudských druhov. Dnes je tu už len jeden. My. Homo sapiens.“ 
V knihe Sapiens: Stručná história ľudstva jej autor, nazývaný aj vizionársky historik...

Jaroslava Kuchtová
Piatak Maťo by bol najšťastnejší chlapec na svete, keby ho rodičia boli vzali so sebou na misiu do Afriky. Lenže oni ho nevzali! Nechali ho doma u starkej, a tak začína chodiť do novej školy.

Kamil Peteraj
Bol raz jeden hrad zo šľahačky, biely a sladký a bývala v ňom šľahačková princezná. Raz, keď dorástla, usporiadali na zámku oslavu, na ktorú prišli pytači z celého sveta.

Miro Jaroš
Milé deti, mám veľkú radosť, že ste také šikovné a že sme sa už veľa vecí spolu stihli naučiť. Ani tentoraz to nebude inak. V tejto knihe budeme spolu oslavovať narodeniny.

Jan Lebeda
Vo svojich nových dobrodružstvách sa škriatok Medovníček stará nielen o včeličky, ale pomáha každému, kto to potrebuje. Asistuje pri bežeckých pretekoch slimákov, vylieči včeličke krídelko